Прекратена е втората част на обследването на спортен комплекс Червено

...
 Прекратена е втората част на обследването на спортен комплекс Червено
Коментари Харесай

Весела Лечева: Наливането на 50 милиона в „Червено знаме“ означава българският спорт да получи съоръжения от миналото

 Прекратена е втората част на обследването на състезателен комплекс „ Червено знаме “, заяви по време на парламентарен надзор министърът на младежта и спорта Весела Лечева. 
    „ Тези спортни уреди са проектирани преди 40 години и няма по какъв начин посредством реорганизация и главен ремонт да станат съвременни спортни обекти. Плувен комплекс „ Червено знаме “ не дава отговор на актуалните условия даже единствено поради обстоятелството, че коритото, което е в границите на 50 метра, по актуалните стандарти би трябвало да е 52 метра “, сподели Лечева. 
    „ Смятам, че реорганизация на старите уреди би ощетило страната. Заявката от предходното държавно управление, че ще се налеят 50 млн. лв. за главен ремонт, значи българският спорт да получи спортни обекти, обърнати към предишното, а не към бъдещето, които ще са неефективни и няма да могат да се употребяват за подготвителен и спортен развой “, осведоми Весела Лечева. 
    „ Ето за какво сдружението е прекратило обследването на останалите спортни уреди предвид на това първо да се построи едно добре стимулирано и минало през съществено публично и експертно разискване предложение за правене на качествено задание “, заяви Весела Лечева.
Министърът осведоми депутатите, че от плануваните 1 млн. лв. за изработването на капиталов план, близо 700 хиляди лв. са били преведени за налози и такси, дължими от сдружението. 
    „ С оглед на това, че сме служебно държавно управление и във всеки един миг нашият мандат може да завърши, ние не сме предприемали дейности по изработването на капиталов план “, добави министърът на младежта и спорта. 
    Държавата, в лицето на ММС и „ Сердика спортни парцели “, и футболен клуб ЦСКА София работят в цялостен синхрон за започване на строителството и реконструкцията на стадион „ Българска войска “ и довеждането на плана до сполучлив край. Това отговори министър Лечева на въпрос за процеса на реорганизация и строителство на стадиона в Борисовата градина. 
    „ За да бъде изпълнено решението само че Министерския съвет, „ Сердика спортни парцели “ ЕАД и ПФК „ ЦСКА София “ ЕАД подписаха на 6 декември 2022 година меморандум за основаването на взаимно сдружение за строителството на нов стадион на футболния клуб. Със съглашението двете страни се ангажират с съответни стъпки и периоди по отношение на учредяването на взаимното сдружение. Създадени са условия ПФК „ ЦСКА София “ ЕАД да продължи с активността по планиране на стадиона, до момента в който продължава юридическото оформяне на съответните документи и процедурата по регистриране на взаимното сдружение в Търговския указател “, обясни пред депутатите Весела Лечева и още веднъж подсети, че „ Сердика спортни парцели “ ЕАД, чийто принципал е ММС, не поема задължения по отношение на финансирането на бъдещото строителство, което би трябвало да бъде обезпечено напълно от футболния клуб. 
    Министър Лечева добави, че спортната и футболната общност чакат с неспокойствие построяването на нов стадион, само че страната би трябвало да извърви всички крачки, с цел да бъде спазен законът. 
    „ Процедурите по оценка на активите лишават време. Това не е нещо, което може да бъде свършено за няколко часа, само че всички заинтригувани страни не са спирали да работят “, заяви Лечева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР